• Cel: szkolenie daje szansę na zdobycie wiedzy i umiejętności gotowania i pieczenia dla dzieci
  • Zakres wiedzy: szkolenie składa się z kilku tematów, co pozwoli na zdobycie wiedzy i umiejętności dotyczących dotyczącej m.in. naczyń i akcesoriów kuchennych, smaków, podstawowych umiejętności czy też bezpieczeństwa
  • Adresaci kursu: szkolenie przeznaczone jest dla wszystkich dzieci zainteresowanych gotowaniem, specjalnie uzdolnionych lub wiążących swą przyszłość z zawodem kucharza czy cukiernika
  • Program kursu:
  • Naczynia kuchenne: garnki, patelnie i urządzenia
  • Zasady bezpieczeństwa w kuchni
  • Podstawowe umiejętności
  • Miksowanie, krojenie, wyciskanie soku, obieranie i tarcie
  • Kubki smakowe i 4 podstawowe rodzaje smaku (słodki, pikantny, słony i gorzki)
  • Zioła i przyprawy
  • Podstawy pieczenia
  • Mierzenie, ugniatanie, wałkowanie i używanie foremek do ciastek
  • Kreatywne myślenie
  • Proste przepisy i wskazówki