• Cel: szkolenie daje szansę na zdobycie, poszerzenie i uaktualnienie wiedzy dotyczącej potraw kuchni francuskiej
  • Zakres wiedzy: szkolenie składa się z kilku tematów, co pozwoli na zdobycie wiedzy i umiejętności dotyczących dotyczącej m.in. składników, usług restauracyjnych czy też historii i kultury francuskiej
  • Adresaci kursu: szkolenie przeznaczone jest dla osób zawodowo związanych z gotowaniem jak również tych wiążących swą przyszłość w tym zawodzie lub miłośników kuchni francuskiej
  • Program kursu:
  • Podstawowe umiejętności i techniki kulinarne
  • Umiejętności posługiwania się nożem
  • Znajomość składników
  • Prezentacja końcowa
  • Zupy i buliony, warzywa, jajka, ryby, drób, mięso
  • Francuska kuchnia regionalna
  • Wino
  • Usługi restauracyjne
  • Ciasto francuskie
  • Podstawowe ciasta i kremy, galaretki deserowe
  • Historia, kultura i gastronomia francuska