• Cel: szkolenie daje szansę na zdobycie, poszerzenie i uaktualnienie wiedzy oraz umiejętności związanych z gotowaniem, serwowaniem posiłków i obsługą klienta
  • Zakres wiedzy: szkolenie składa się z kilkunastu tematów, co pozwoli na zdobycie wiedzy i umiejętności dotyczących dotyczącej m.in. gotowania komercyjnego, cateringu, żywienia czy też charakteru usług gastronomicznych
  • Adresaci kursu: szkolenie przeznaczone jest dla osób zawodowo związanych z gotowaniem lub prowadzeniem cateringu, jak również te wiążące swą przyszłość w tym zawodzie
  • Program kursu:
  • Gotowanie komercyjne
  • Przygotowanie mięsa
  • Planowanie i przygotowanie jedzenia w formie bufetu
  • Przygotowanie i gotowanie drobiu i dziczyzny
  • Przygotowanie i gotowanie owoców morza
  • Przekąski i sałatki
  • Gorące i zimne desery
  • Ciasta, ciastka i drożdże
  • Kanapki
  • Zupy
  • Sosy
  • Zapasy
  • Warzywa, jajka i potrawy mączne
  • Catering Business Practices
  • Zatrudnienie w cateringu
  • Żywność i żywienie ludzi
  • Zarządzanie kuchnią i żywnością
  • Planowanie menu
  • Napoje
  • Zakres i charakter usług gastronomicznych