• Cel: szkolenie daje szansę na zdobycie, poszerzenie i uaktualnienie wiedzy dotyczącej wszechstronnego smaku i gotowania
  • Zakres wiedzy: szkolenie składa się z kilku tematów, co pozwoli na zdobycie wiedzy i umiejętności dotyczących dotyczącej m.in. historii gotowania, terminologii kuchennej, zarządzania kuchnią czy też produkcją jedzenia
  • Adresaci kursu: szkolenie przeznaczone jest dla osób zawodowo związanych z gotowaniem lub wiążące swą przyszłość w tym zawodzie
  • Program kursu:
  • Wprowadzenie do kuchni oraz branży hotelarsko-gastronomicznej
  • Historia gotowania
  • Terminologia kuchenna
  • Podstawowe składniki
  • Higiena osobista, bezpieczeństwo w kuchni i pierwsza pomoc
  • Przechowywanie żywności
  • Metody gotowania i zasady
  • Metody i techniki przygotowywania żywności
  • Planowanie menu
  • Zarządzanie kuchnią
  • Kontrola kosztów operacyjnych i żywności
  • Gastronomia
  • Produkcja jedzenia
  • Organizacja w kuchni