• Cel: szkolenie daje szansę na zdobycie, poszerzenie i uaktualnienie wiedzy dotyczącej zarówno gotowania jak i prowadzenia biznesu
  • Zakres wiedzy: szkolenie składa się z kilku tematów, co pozwoli na zdobycie wiedzy i umiejętności dotyczących dotyczącej m.in. przygotowywania posiłków, planowania menu, pracy zespołowe czy też zakupów
  • Adresaci kursu: szkolenie przeznaczone jest dla osób zawodowo związanych z gotowaniem lub prowadzeniem lokalu gastronomicznego, jak również te wiążące swą przyszłość w tym zawodzie
  • Program kursu:
  • Przygotowywanie posiłków
  • Techniki pieczenia
  • Odżywianie
  • Planowanie menu
  • Obsługa restauracji i przedsiębiorczość
  • Kontrola żywności i napojów
  • Zakup i odbiór produktów
  • Komisja kuchni
  • Szefowie kuchni
  • Organizacja
  • Presja
  • Praca zespołowa
  • Bezpieczeństwo pracy